Laane Trading Bvba - Lintsesteenweg 60 - B-2500 Lier
Nederlands English

Nieuws Flash

Nieuws > Nieuws flashes 2002 > Februari 2002

Nieuws Flash

Lintsesteenweg 60 ~ B-2500 Lier ~ tel +32 (0)3 488 11 78

LohrElement


   

 BATIBOUW 2002
van 2 maart tot en met 10 maart

   

 

LohrElement® is een Duitse firma die gespecialiseerd is in koudebrugvrije verloren bekistingen voor funderingen, lateien, kelders en vloerranden. In principe dus alle bekistingen die veel werk met zich meebrengen. De voordelen van verloren bekistingen zijn duidelijk: snelle verwerking, kostengunstig, geen afval op de bouw, technisch juiste oplossingen en in de meeste gevallen geen koudebruggen meer. Door de verloren bekistingen krijgt de term flexibel bouwen in beton een nieuwe dimensie..

Wij beginnen waar anderen stoppen !!

Deze nieuws flash zal 2 onderwerpen behandelen namelijk Batibouw, het DW element en het DW element met viltoplage tegen geluidsoverlast. 

 

DW Element

Ook dit jaar zijn wij op Batibouw vertegenwoordigd en hebben een stand in Paleis 5.
Dit jaar hebben wij, behalve het complete gamma koudebrugvrije bekistingselementen van LohrElement®, een service waarbij wij voor de meeste bouwwerken direct een kostprijsberekening kunnen maken voor kelders of funderingsplaten.
In beperkte mate is dit ook mogelijk voor complete woningen.
Doel hiervan is om u duidelijk te maken wat voor voordelen, zowel op financieel vlak als ook op technisch vlak, het gebruik van LohrElement® bekistingssytemen voor u kan betekenen.
LohrElement® is gespecialiseerd in het koudebug-vrij maken van betonconstucties en biedt hiervoor legio oplossingen die eenvoudig toepasbaar zijn en zonder dat een specialistische kennis of vakmanschap noodzakelijk is.
Een voorbeeld hiervan is het DW element. Het vereenvoudigt het maken van randbekistingen bij verdiepingsvloeren. Dit element kan met ingang van Batibouw ook geleverd worden met een verlijmd oplegvilt. In de bouwvoorschriften voor Belgi� is dit weliswaar niet verplicht maar het levert fikse kostenbesparingen op wanneer een "zwevende chapevloer" voorzien is. Door toepassing van het DW element met vilt wordt de geluidsoverdracht van de verdiepingsvloer op de wanden bij de wortel aangepakt. Namelijk bij de oplegging van de systeemvloer. Hierdoor vervalt in veel gevallen de noodzakelijkheid een geluidsisolatie aan te brengen tussen chapevloer en dragende vloer. Een zeer simpele en goedkope oplossing bespaart u het leggen van vele m� geluidsisolatie onder chapevloeren met alle risico's van mortelbruggen e.d. voor een meerprijs van ca � 1,50 per m� vloeroplegging.
DW Element met vilt
Natuurlijk worden de LohrElement® "op maat" op de bouwplaats geleverd zodat een minimum aan werk en afval ontstaat op de bouwplaats.
Levering van DW elementen vindt plaats via uw eigen bouwmaterialenhandel. Mocht er bij U in de buurt nog geen leverancier zijn zorgen wij ervoor dat u de
LohrElement® kunt toepassen op Uw bouwplaats. Een mailtje aan info@laane.be is voldoende.
Ook de verwerking is denkbaar eenvoudig: De 250 cm lange
LohrElement® worden door middel van PU-schuim op het binnenspouwblad gekleefd waarna de systeemvloer op de voet van de LohrElement® gelegd wordt. Betoneren. Resultaat is een strakke koudebrugvrije randbekisting.
Inmiddels verblijft, in de hoop u te zien op Batibouw paleis 5 standnummer 5501, om onder het genot van een drankje uitleg te krijgen over het
LohrElement® programma,

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Laane
Verdere informatie: info@laane.be