Laane Trading Bvba - Lintsesteenweg 60 - B-2500 Lier
Nederlands English

Nieuws Flash

Nieuws > Nieuws flashes 2002 > Augustus 2002

Nieuws Flash

Lintsesteenweg 60 ~ B-2500 Lier ~ tel +32 (0)3 488 11 78

LohrElement

De huidige informatiebrief is geheel gewijd aan vloerrand-bekistingen in de beton-prefab-industrie en de systeembekisters. De problemen zijn gekend:

  • Het aanstorten van een neus aan een prefab-balk gaat gepaard met hoge kosten.
  • Het maken van een vloerrandbekisting aan een in het werk gestorte wand.

Kostenbesparing en verwerkingssnelheid zijn belangrijke factoren, zeker nu het in de bouwsector een beetje moeizamer gaat.

LohrElement® heeft reeds enkele jaren ervaring met het maken van de "zwaluwstaart bekistingsplaten" die voor veel problemen een oplossing kunnen geven. De platen bestaan uit een vezelcementplaat waarop pvc trapezium profielen zijn verlijmd. Deze profielen zorgen voor een stabiele verbinding met de beton.

Voor de hoogte van de zwaluwstaartpanelen kan standaard gekozen worden uit :

  • 30 cm voor vloerhoogten tot 20 cm
  • 40 cm voor vloerhoogten tot 27 cm
  • 50 cm voor vloerhoogten tot 34 cm

Natuurlijk is het mogelijk allerlei andere maten en vormen op aanvraag te verkrijgen.

De verwerking is zeer eenvoudig. De platen worden in een systeemkist bevestigd waarbij de bovenzijde van de plaat gelijk is aan de toekomstige vloerhoogte. De bevestiging kan gebeuren door middel van spijkers, haakjes, verlijming of met lijmtangen. Dit is sterk afhankelijk van de soort systeemkist en de situatie.

Onderstaand een schematisch voorbeeld van een wandkist met de werkvolgorde:

Zoals U uit bovenstaande schematische voorstelling kunt zien is het gebruik zeer eenvoudig en kostenbesparend in de vervolgstadia van de bouw. Hetzelfde kan natuurlijk gedaan worden met bekistingen voor prefab balken zoals uit onderstaand schetsje te zien is:

Het enige nadeel bij deze toepassing is dat er meer zorg besteed moet worden aan het transport en de montage op de bouwplaats om een beschadiging van de randkist te voorkomen.

Natuurlijk zijn er nog vele toepassingen waarbij de zwaluwstaartelementen gebruikt kunnen worden en kosten beparend zijn.

 

De beste methode om van de voordelen overtuigd te raken is het een keer uit te proberen. Verliezen kan men er niet mee, voordeel behalen wel. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs om u van de voordelen van het systeem te overtuigen en monsters te bezorgen.

In de verwachting u met deze informatie geholpen te hebben verblijft,

Met vriendelijke groeten,

Verdere informatie:info@laane.be